Termeni si conditii generale

Prezentul document sta la baza utilizarii site-ului si serviciilor Printoteca, inclusiv comenzile realizate sau procesate in conexiune cu site-ul si serviciile Printoteca, dar si articolele si grupurile de discutii pe care Printoteca le pune la dispozitie.

Tu, vizitatorul acestui site în calitate de cumparator si noi WE ARE MONO SRL , o companie specializata în servicii de imprimare personalizata, on-demand (pe baza de comanda), print comercial, vânzare de produse imprimate si servicii conexe acestora (entitate care exista sub marca ”Printoteca”) suntem partile acestui contract.

Daca alegi sa colaborezi cu noi si pentru alte servicii, cum ar fi deschiderea unui magazin propriu pentru a vinde produse imprimate personalizate, on-demand, te rugam sa ai in vedere ca se aplică suplimentar si Termenii si Conditiile pentru Marketplace.

Nicio exceptie de la prezentele prevederi nu este valabila fara acordul in scris al Printoteca.

Printoteca isi rezerva dreptul de a actualiza continutul Termenilor si Conditiilor. Toti utilizatorii vor fi invitati sa parcurga documentul si sa accepte continutul sau in momentul plasarii unei noi comenzi. Daca nu esti de acord cu continutul Termenilor si conditiilor, trebuie să incetezi utilizarea site-ului si serviciilor Printoteca.

Marca Printoteca si platforma de vanzari www.printoteca.ro sunt detinute de SC WE ARE MONO SRL, J40/9970/2016, RO 34702336, cu sediul in Bucuresti, Sector 1, Schitu Măgureanu 17.

2. Utilizarea site-ului www.printoteca.ro

2.1. Intregul continut al site-ului printoteca.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date, cu excepția conținutului incarcat de utilizatori – este proprietatea Printoteca si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. 

Folosirea fara acordul Printoteca a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului printoteca.ro numai in scopul său, respectiv realizare online de comenzi pentru produse personalizate, on-demand.

In cazul in care constatati incalcarea drepturilor de autor va rugam sa ne contactati la adresa hello@printoteca.ro.

Poti utiliza site-ul Printoteca si conținutul sau doar in acord cu politicile Printoteca si potrivit regulilor si instructiunilor prezentate pe site. Orice abatere de la acestea iti poate limita drepturile de utilizare ale site-ului sau poate duce la revocarea accesului.

2.2. Este interzis sa:

Interferezi cu site-ul si serviciile sale prin utilizarea de virusi sau alte tehnologii informatice care pot perturba orice element software sau hardware.

Modifici, copiezi, realizezi derivate etc. ale tehnologiei utilizate pentru a pune la dispozitie prezentul site si serviciile sale.

Utilizezi roboti sau alte mijloace automatizate de monitorizare a activității sau copiere a informatiilor de pe site, cu exceptia motoarelor de cautare, contoarelor de trafic sau tehnologii similare de masurare a performantei.

Pretinzi ca ai o alta identitate.

Utilizezi meta tags, termeni de cautare sau tag-uri similare care conțin numele Printoteca sau marcile sale comerciale.

Perturbi activitatea altor utilizatori ai platformei prin orice mijloace informatice.

Utilizezi Printoteca si serviciile sale pentru a promova obscenitati, discurs instigator la ura sau oricare alt continut care incalca demnitatea sau drepturile unui tert.

3. Magazinele Printoteca

3.1. Printoteca.ro include:

Magazinul de configurare produse 

Pus la dispozitie de Printoteca pentru clientii finali. Clientii finali sunt direct responsabili de materialele grafice incarcate (continutul si calitatea documentelor), Printoteca nu are nici dreptul, nici obligatia de a interveni asupra lor. Printoteca nu comercializeaza designul tau, exceptie făcând situatia in care doresti sa devii Partener Printoteca si sa comercializezi produse prin intermediul marketplace-ului.

Magazinele disponibile in marketplace-ul Printoteca

Magazinele din marketplace sunt dezvoltate de partenerii Printoteca, acestia fiind direct responsabili de produsele si designul pe care il încarca pentru produsele de pe platforma de vanzari si de modul in care aleg sa le promoveze. Informatiile despre vanzator sunt disponibile in pagina sa de profil. Printoteca nu comercializează designul tau fara sa existe o comanda de la un client final pentru respectivele produse.

Toate produsele, atat din magazinul de configurare cat si cele din marketplace sunt realizate personalizat, on-demand (la cerere) pe baza comenzilor primite de la clientii finali.

Imagini în care apare grafica ta pot apărea în diferite materiale de informare si promovare ala Printoteca (de exemplu, filme de prezentare din timpul procesului de productie)

4. Vanzarea produselor

4.1. Prin plasarea unei comenzi pe site, clientul face o solicitare de comanda pentru produsele si serviciile oferite pe Printoteca. Confirmarea solicitarii de comanda nu reprezinta o acceptare a acesteia, ci doar o recunoaștere a faptului că aceasta a fost primita. 

Inainte de acceptarea comenzii aceasta trece print-un proces de verificare si validare de catre Printoteca, prin care dorim sa ne asiguram ca nu incalca legislatia cu privire la drepturile de autor, nu incalca alte prevederi legale in vigoare sau creeaza vreun prejudiciu unui tert. Printoteca nu poate verifica individual fiecare comanda, dar isi rezerva dreptul de a respinge o solicitare de comanda atunci cand realizarea ei se identifica una dintre neregulile mentionate.

Acceptarea comenzii se face prin e-mailul prin care se confirmă productia acesteia (care vine ulterior e-mailul de confirmare a solicitarii de comanda), moment in care contractul devine valid.

In etapele de configurare a comenzii, clientul are posibilitatea de a verifica continutul acesteia si costurile specifice. Plasarea solicitarii de comanda reprezinta o validare a informatiilor cuprinse de comanda si asumarea lor.

Printoteca nu garanteaza disponibilitatea produselor si a designurilor prezentate pe site. In cazul in care o solicitare de comanda nu poate fi finalizata, clientul va fi anuntat in cel mai scurt timp și orice sumă achitata in avans va fi returnata.

4.2. Toate informatiile, desenele, cifrele, datele tehnice, specificatiile privind greutatea, dimensiunile si alte date disponibile în brosuri, cataloage, newslettere, reclame sau liste de preturi au doar caracter informativ. Printoteca nu garanteaza corectitudinea acestor informatii si, daca exista neconcordante dintre materialele mentionate si e-mailul de confirmare a solicitarii de comanda, intaietate are e-mailul de confirmare a solicitarii de comanda.

4.3. Obligatiile Printoteca fata de client sunt indeplinite in momentul in care furnizorul de servicii de transport confirma livrarea produsului. In situatia in care exista dificultati in livrarea produselor, Printoteca va anunta clientul in cel mai scurt timp.

4.5. Daca produsul prezinta defecte sau este nesatisfacator, acesta se poate retuna in conformitate cu Politica de retur Printoteca.

5. Transportul si livrarea produselor

Printoteca isi asuma expedierea produselor in 3 saptamani de la primirea comenzii. In mod normal, comenzile sunt expediate în 2-7 zile lucratoare, dar exista circumstante exceptionale in care productia poate dura pana la 3 saptamani. Clienții Printoteca pot solicita livrarea produselor într-un termen precis pe baza unei întelegeri în scris cu Printoteca (valabilă doar cu confirmare explicita, in scris, de la Printoteca).

Livrarea produselor se va realiza utilizand un serviciu extern de curierat ales de Printoteca. Clientul trebuie să plateasca costurile de transport, care variaza in functie de valoarea comenzii si destinatie. Cuantumul costurile de transport este mentionat in e-mailul de confirmare a comenzii.

Printoteca livreaza oriunde in Romania si Europa, dar si in alte zone. Informatii complete despre zonele si repere privind costurile de livrare gasiti in pagina despre livrarea produselor.

Dacă in situatii excepționale, livrarea produselor nu se poate realiza in termenul de 3 saptamani Printoteca va anunta clientul in scris, cel mai tarziu la expirarea acestei perioade. Clientul poate solicita rambursarea oricaror sume achitate in avans sau poate opta pentru inlocuirea produselor din comanda cu ceva ce este disponibil.

6. Preturile

6.1. Preturile prezentate pe site-ul Printoteca sunt finale si includ toate taxele conform legislatiei fiscale din România. În ceea ce priveste TVA, adresa de livrare este cea definitorie pentru cuantumul sau.

Preturile de pe site-ul Printoteca sunt valabile pentru clientii din Romania si Uniunea Europeana, pentru cumparatorii din afara Uniunii Europene (cu exceptia Elvetiei, Lechtenstein, Monaco) si pentru cumparatorii de pe teritoriul Uniunii Europene  cu regim special de TVA (conform art. 6 din Directiva 2006/112/EC - https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?uri=CELEX:32006L0112), prețurile afisate sunt prețuri nete. Adresa de livrare este decisiva in modalitatea de calcul a taxelor. 

Daca produsele comandate fac obiectul unor taxari suplimentare: taxe vamale, taxe de import sau alte taxe specifice legislatiei din zona cumparatorului si aceste taxe nu sunt mentionate in pagina de checkout, cumparatorul este direct responsabil de achitarea lor.6.2. Costurile de transport si servicii conexe se factureaza si se prezinta separat in pagina de checkout (sau pe factura, daca e cazul). Adresa de livrare si valoarea comenzii pot implica anumite costuri si exista posibilitatea ca anumite comenzi sa implice taxe suplimentare.

6.3. Prin plasarea comenzii clientul isi asuma obligatia de a achita pretul de vanzare, taxele aplicabile, costurile de transport si servicii conexe, fara vreo reducere de pret ulterioara.

7. Plata

7.1. Clientii pot alege sa achite contravaloarea comenzii prin ordin de plata, card bancar, plată în avans sau alte modalități de plata agreate de Printoteca. Printoteca isi rezerva dreptul de a limita modalitatile de plata disponibile pentru client in functie de valoarea comenzii, adresa de livrare sau alt criteriu obiectiv.

7.2. Daca modalitatea de plata aleasa de client face sa fie imposibil ca Printoteca sa primească plata (de exemplu indisponibilitatea fondurilor sau date de plata incomplete), fara ca Printoteca sa aiba vreo responsabilitate in acest sens, clientul isi asuma ca Printoteca poate solicita costuri suplimentare, implicate de procesul de recuperare a sumelor datorate.

7.3. Printoteca poate contracta furnizori externi pentru procesarea platilor.

7.4. Daca clientul nu realizezaza plata, Printoteca poate si va transfera responsabilitatea de recuperare a creantelor catre o companie specializata si va transfera datele personale ale clientului acestor companii.

7.5. Clientul este de acord sa primească factura in format electronic, pe e-mail sau descarcabila din contul de pe site.

8. Dreptul de proprietate asupra produselor

Pana la receptionarea platii si expedierea produselor, Printoteca ramane proprietarul acestora.

In momentul in care bunurile sunt transferate la prestatorul de servicii de curierat, dreptul de proprietate si riscurile la care sunt expuse produsele se transfera in intregime la client. Clientul este responsabil de modul in care sunt manipulate produsele pana la momentul in care transferul lor este finalizat, in cazul returnarilor de produse.9. Garantii

9.1. In masura in care produsele prezinta defecte care intra sub incidenta conditiilor prevazute de garantie, clientul are dreptul de a cere refacerea comenzii, retragerea din contract sau o reducere din pretul de vanzare.

9.2. Comunicarea prin intermediul internetului, raportat la nivelul actual al tehnologiei, nu poate fi considerată lipsită de vicii si erori. De aceea, Printoteca nu iti poate asuma indisponibilitatea/ intreruperea unei oferte de pe site, ca urmare a unei perturbari tehnologice.

9.3. Toate produsele comercializate de catre site-ul printoteca.ro beneficiaza de conditii de garantie legala de conformitate si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Garantia pentru personalizarea realizata de Printoteca este de 2 ani pentru persoane fizice si un an pentru persoane juridice.

10. Returul produselor

Conform Ordonantei de urgența nr 34/2014, art. 16, sunt exceptate de la dreptul de retragere produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar.

Cu exceptia produselor, personalizate, realizate on-demand, aveti dreptul de a retuna produsele in termen de 14 zile fara a oferi un motiv. Perioada in care produsele pot fi returnate expira dupa 14 zile de la momentul in care s-a primit confirmarea de livrare de la furnizorul de servicii de curierat.

In vederea exercitarii dreptului de returnare clientul trebuie sa contacteze Printoteca: (WE ARE MONO SRL), Bd. Schitu Magureanu nr.17, apt. 2, 010182, Bucuresti, Romania, Telefon +40 770 535 869, hello@printoteca.ro cu privire la decizia de retragere din contract printr-un mesaj scris.

Rambursarea sumelor achitate, cu exceptia costurilor de transport, se va realiza în momentul în care bunurile returnate ajung înapoi la Printoteca, in termen de cel mult 14 zile. Sunteti raspunzator pentru orice diminuare a valorii bunurilor care rezulta din manipularea, altul decat ceea ce este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile si functionarea bunurilor.

Exceptii la dreptul de anulare

Revocarea acestui contract nu este posibila in ceea ce privește livrarea de bunuri care nu au fost prefabricate si care au fost fie selectate individual, fie personalizate in mod explicit de client pentru a-si satisface preferintele personale.

Conform Ordonantei de urgenta nr 34/2014, art. 16, sunt exceptate de la dreptul de retragere produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar.

Prezentul document este supus legii din România si din Uniunea Europeana. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.11. Drepturile de autor pentru design-urile imprimate

In cazul produselor realizate cu ajutorul configuratorului de produse dar si al celor incarcate in marketplace, drepturile de autor pentru elementele de design/continut utilizate sunt in intregime clientului sau partenerului care a incarcat respectivele fisiere pe platforma Printoteca. Prin incarcarea graficii pe platforma Printoteca, clientul sau partenerul este direct raspunzator pentru orice prejudicii sau incalcare a drepturilor aduse tertilor.

Clientul elibereaza Printoteca de orice raspundere cu privire la eventualele conflicte generate de incalcarea drepturilor unor terti si va suporta orice costuri/despagubiri generate de un astfel de conflict.

12. Limitari tehnice

In indeplinirea contractului pot aparea diferente rezonabile intre modul in care sunt prezentate produsele in materialele de prezentare Printoteca si produsul fizic, in special in materialele de promovare in format digital. Diferentele se pot referi la nuante de culoare, texturi, proportii, proprietatile materialului sau oricare alte elemente care nu pot fi redate intregime intr-o prezentare. Totodata, pot aparea mici diferente intre produse, ca efect al modificarilor proceselor tehnologice atat la Printoteca, cat si la funizori.

Calitatea fisierelor

Documentele grafice pentru print pe textile vor avea urmatoarele caracteristici: fisier PNG, mod de culoare RGB, rezoluție 300 dpi, scara 1:1.

Vanzatorul nu este raspunzator de continutul fisierelor grafice trimise de catre beneficiar si nu are obligatia de a interveni asupra acestora.

Amplasarea graficii pe produsele textile

Amplasarea graficii pe produs si culorile din simularile grafice vor reprezenta un reper pentru Vanzator. Beneficiarul va avea in vedere ca pot aparea diferente intre modul in care este ampasata grafica in simularea digitala si realitate ca urmare a diferentelor de proportii ale produsului, dar si ca urmare a limitarilor procesului de productie.

Grafica se imprima pe o suprafata maxima de 35x40 cm, orice element care depaseste aceste suprafete se considera print suplimentar si se taxeaza ca atare.

Imprimarea nu se poate realiza peste cusaturi, fermoare, nasturi sau oricare alte elemente care nu se pot aplatiza.

 Culorile

Beneficiarul va ține cont de faptul ca exista diferente cromatice, intre simularea digitala si produsul real, avand dreptul de a solicita mostre de material si exemple de print realizate de vanzator inainte de plasarea comenzii.

Modul de vizualizare al graficii pe ecran fata de modul de vizualizare pe material textile este diferit intrucat mediile de redare sunt substantial diferite. 

Pot exista diferente cromatice intre imprimarea pe produse colorate/inchise la culoare si produse albe/deschise la culoare, aspect cauzat de faptul ca pe produsele colorate/inchise la culoare este necesara aplicarea unui strat suplimentar de cerneala alba ca baza pentru print.

 Alte elemente tehnice specifice

Textura printului pe produse colorate/inchise la culoare este diferită de cea a produselor albe/deschise la culoare intrucat in primul caz cerneala imbraca fibra, iar in al doilea caz cerneala patrunde in fibra.

In functie de compozitia materialului, in cazul textilelor colorate/inchise la culoare, poate aparea un outline alb - reprezentand urma stratului de cerneala alba utilizat ca baza pentru print.

In procesul de imprimare a textilelor colorate/inchise la culoare este inclusa si pretratarea acestora cu o solutie de fixare. Acest proces poate genera urme pe material si o usoara textura dura - acestea dispar dupa prima spalare.

Printoteca nu realizeaza personalizari pe produse sau materiale aduse de client.

13. Protectia datelor

Printoteca utilizeaza datele personale ale clientilor cu scopul pentru care au fost furnizate si in concordanta cu reglementarile in viguare. Datele personale furnizate (ex. Nume, adresa de e-mail, adresa de corespondenta, detalii bancare, detalii de facturare) sunt folosite strict pentru implinirea comenzilor plasate. Aceste date sunt confidentiale si nu vor fi transmise catre terti care nu sunt implicati in procesul de comanda, livrare sau plata. Clientul are dreptul, in mod gratuit, sa primeasca informatii despre datele sale personale stocate de Printoteca. Totodata, are dreptul de a corecta aceste date sau de a solicita stergerea lor.

14. Prevederi finale

Partile in contract vor fi considerate cantractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest document inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.