Termeni si conditii utilizare marketplace

Termeni si conditii generale pentru utilizarea marketplace-ului Printoteca

Prezentul document stabileste drepturile si obligatiile care reies din utilizarea site-ului Printoteca ca Partener. Acesti Termeni si Condisii se aplica pentru utilizarea urmatoarele servicii: Marketplace Magazin de partener

Daca doresti sa utilizezi oricare dintre aceste servicii, trebuie sa agreezi urmatoarele:

Definitii

”Produse” - produsele puse la dispoziție de Printoteca și Partener pentru a fi vandute către terți

”Design-uri” - materialele grafice dispuse vizual pe produse

”Produse comisionate”- sunt produsele rezultate din produsele vandute de Printoteca si designurile puse la dispoziție de Partener.

”Marketplace-ul Printoteca” este spatiul virtual unde sunt puse la vanzare produsele din portofoliul Printoteca, personalizate cu designul pus la dispoziție de parteneri, cu scopul de a fi vandute catre terti atat prin platforma noastra de vanzari, cat si prin platforme afiliate.

”Magazin de partener” este un magazin online pus la dispozitie in spatiul virtual al Printoteca, care poate fi folosit ca atare sau poate fi integrat cu un site propriu. Totalitatea magazinelor partenere compune Marketplace-ul Printoteca.

”Partener” contul cu drepturi specifice care permite realizarea unui Magazin de partener. Pe baza vanzarilor realizate in Magazinul de partener, partenerul primește un comision. Pe Marketplace Partenerul mai este denumit si vendor.

O vanzare realizata se refera la: O achizitie realizata efectiv de un tert o achizitie platita care nu a fost returnată in termen de 14 zile (produsul solicitat a fost trimis catre clientul final si comanda nu a fost anulată de catre client conform prevederilor legale sau politicii noastre de retururi)

Cum devii Partener Printoteca?

Deschizi un cont de partener/vendor. Pentru a putea incarca produse în Marketplace si pentru a configura un magazin propriu, trebuie sa completezi formularul de inregistrare in intregime, sa il trimiti catre noi si sa fii de acord cu Termenii si Conditiile. Esti partener imediat ce ai contul activat si designul publicat pe site. Ne rezervam dreptul de a refuza activarea conturilor de partener care nu corespund principiilor noastre etice sau profesionale. Esti direct responsabil de contul tau de partener, in consecinta este obligatia ta ca toate informațiile furnizate să fie complete si corecte si sa le actualizezi in cazul in care se schimba. Asta include în mod specific informatiile tale personale, plata si remuneratie si modul in care remunerația este taxata. De asemenea este necesară o adresa de e-mail valabila cu ajutorul careia să putem comunica. Înainte de a trimite formularul de înregistrare, trebuie să verifici corectitudinea informațiilor introduse și să le corectezi dacă este cazul. Dacă există motive obiective pentru care să credem că datele furnizate sunt false sau incorecte, ne rezervăm dreptul de a suspenda plățile până la clarificarea situației. Acolo unde este necesar, anumite date ale tale vor fi făcute accesibile publicului, de exemplu în informațiile legale ale Magazinului tău de partener. Dacă un cont de partener nu realizează vânzări timp de 12 luni și nici nu apar actualizări ale materialelor grafice încărcate, ne rezervăm dreptul de a suspenda activitatea contului.

Relația cu clientul

Printoteca este responsabilă în întregime de relația cu clientul, asta însemnă că te poți concentra pe procesul creativ. Mai exact, noi ne ocupăm de producție, livrare și relația cu clienții. Din acest motiv, ne rezervăm dreptul de a refuza comenzile care încalcă cerințele noastre tehnice și politica noastră organizațională sau dacă avem suspiciunea că anumite comenzi încalcă prevederi legale în vigoare.

Contul tău de Partener

Stocăm în contul tău datele și conținutul furnizate de tine și setările alese de tine pentru Magazinul tău de partener și Marketplace. Poți vizualiza toate aceste informații accesând contul tău de partener. În contul tău de partener poți vizualiza evoluția vânzărilor realizate și a comisioanelor. Nu oferi altor persoane datele de acces în contul tău de partener. Dacă ai suspiciunea că o persoană străina ar putea avea acces la contul tău, te rugăm să ne comunici asta în cel mai scurt timp pentru a schimba setările de acces. Te vom ține la curent periodic cu ajutorul unui newsletter destinat exclusiv partenerilor, de la care te poți oricând dezabona (însă vei continua să primești strict informații contractuale). Partenerul poate avea următorul statut: persoana fizică, persoană juridică (PFA, SRL sau ONG). Nu poți transfera contul tău de partener sau beneficiile incluse unei alte entități.

Conținutul din contul tău de partener

Conținutul pe care îl încarci pe site-ul Printoteca: design-uri pentru produse, texte, logo-uri etc. sunt în totalitate proprietatea ta și porți responsabilitatea pentru ele. Dacă avem suspiciunea că ele încalcă legea sau aduc vreun prejudiciu unui terț ne rezervăm dreptul de a bloca plata comisioanelor până la clarificarea situației, de a elimina conținutul de pe site sau de a oferi informații către terți (implicit autorităților) cu privire la modul în care conținutul încărcat de tine pe Printoteca a fost utilizat (momentul încărcării, calitățile documentelor, distribuția produselor, canalele de vanzare etc.). Dacă încălcarea legii sau prejudicierea unui terț este demonstrată, vei suporta plata daunelor provocate atât pentru Printoteca cât și pentru partea prejudiciată. Printoteca nu are drept de proprietate asupra conținutului tău și nu are dreptul de a comercializa produse care conțin designul tău altfel decât în condițiile agreate în prezentul contract.

Marketplace-ul Printoteca

Marketplace-ul Printoteca reprezintă un spațiu de vânzare online destinat comunității creative, cu scopul de a promova și vinde produse din portofoliul Printoteca imprimate cu grafică pusă la dispoziție de către designeri. În Marketplace, fiecare artist are posibilitatea de a-și crea în mod gratuit propriul magazin virtual, pe care și-l poate personaliza în limitele permise de platformă. Publicul larg are acces atât la Marketplace în întregime, cât și la magazinele individuale ale Partenerilor. Pentru ca designurile tale să fie ușor de găsit în marketplace, te rugăm să realizezi descrieri cât mai specifice pentru ele. Designurile încărcate de tine în Marketplace pot fi folosite de Printoteca în campaniile de promovare ale canelelor de vânzare (inclusiv campanii cu produse oferite cu titlu gratuit), însă nu avem obligația de a le promova. Avem dreptul de a opri publicarea graficii sau textelor de descriere pe anumite canale de vânzări sau eliminarea lor de pe platformă, dacă avem suspiciunea că vânzarea lor aduce prejudicii vreunui terț.

Comisionul tău de partener

Design-urile încărcate de tine pe produse generează un nou preț de vânzare pentru acestea, mai mare, care include comisionul tău. În momentul în care ai o vânzare realizată pentru unul dintre produsele tale de pe platformă, vei vizualiza în contul tău de partener valoarea comisionului pe care trebuie să îl încasezi. Sumele afisate in contul de vendor sunt brute, din ele urmand sa fie scazute taxe, in functie de caz (de exemplu, in cazul in care vendorul este persoana fizica, din comision se scad TVA si taxele pe drepturi de autor). În situația în care livrăm către țări cu un alt regim TVA, pot apărea mici modificări ale prețului și, implicit, ale comisionului. În termen de 15-30 zile de la încheierea lunii anterioare și dacă valoarea comisionului de încasat atinge pragul minim (100 lei/20 euro), se va vira în contul indicat comisionul aferent vânzărilor finalizate în cursul lunii anterioare. Plata se va realiza fie într-un cont de lei, fie într-un cont de euro deschis pe numele Partenerului. În situația în care datele de plată furnizate sunt incorecte, vei suporta orice cost generat de transferul bancar realizat greșit. În situația în care statutul partenerului permite emiterea de facturi, comisionul va fi virat ulterior emiterii facturii de către partener între zilele 15 si 30 corespunzator comisionului din vânzări încheiate în luna precedentă. În această situație nu există plafon minim pentru realizarea plății. Plățile pentru Parteneri externi se vor face în acord cu legislația fiscala din România.

Durata contractului

Prezentul contract este valabil o perioadă nedefinită și poate fi întrerupt unilateral oricând. Închiderea contului de partener echivalează cu încheierea contractului. La momentul încheierii contractului, orice sumă rămasă neachitată între părți va fi achitată în termen de cel mult 60 de zile. Prevederi finale Prezentul contract poate fi modificat doar din perfectiva noilor funcționalități care vor fi dezvoltate pe site-ul Printoteca, fără a diminua cuantumul comisioanelor de Partener de încasat până la momentul modificării. Orice modificare a condițiilor contractuale, va fi anunțată pe e-mail, Partenerul având opțiunea de a întrerupe contractul oricând.