Fiecare produs comandat pe Printoteca.ro este personalizat prin print direct in tesatura (Direct-to-Garment / DTG). Urmeaza instructiunile de pe eticheta interioara pentru a prelungi durata de viata a produsului si a printului: 

  • Spala produsele in masina de spalat intoarse pe dos, impreuna cu tesaturi de culori similare 
  • Foloseste un program de spalare adaptat materialului si o temperatura de 30 de grade
  • Foloseste un detergent pentru rufe delicate
  • Calca produsul pe dos, ferind zona imprimata 
  • Nu usca produsele la uscator

Alte elemente tehnice specifice

Textura printului pe produse colorate/inchise la culoare este diferita de cea a produselor albe/deschise la culoare intrucat in primul caz cerneala îmbraca fibra, iar in al doilea caz cerneala patrunde în fibra. In functie de compozitia materialului, in cazul textilelor colorate/inchise la culoare, poate aparea un outline alb - reprezentand urma stratului de cerneala alba utilizat ca baza pentru print. In procesul de imprimare a textilelor colorate/inchise la culoare este inclusa si pretratarea acestora cu o solutie de fixare. Acest proces poate genera urme pe material si o usoara textura dura - acestea dispar dupa prima spalare.

Amplasarea graficii pe produsele textile

Amplasarea graficii pe produs si culorile din simularile grafice vor reprezenta un reper pentru noi. Trebuie sa ai in vedere ca pot aparea diferente intre modul in care este amplasata grafica in simularea digitala si realitate ca urmare a diferentelor de proportii ale produsului, dar si ca urmare a limitarilor procesului de productie. Grafica se imprima pe o suprafata maxima de 35x40 cm, orice element care depaseste aceste suprafete se considera print suplimentar si se taxeaza ca atare. Imprimarea nu se poate realiza peste cusaturi, fermoare, nasturi sau oricare alte elemente care nu se pot aplatiza.

Culorile

De asemenea, trebuie sa ai in vedere faptul ca exista diferente cromatice, intre simularea digitala si produsul real. Modul de vizualizare al graficii pe ecran fata de modul de vizualizare pe material textile este diferit intrucat mediile de redare sunt substantial diferite. Pot exista diferente cromatice intre imprimarea pe produse colorate/inchise la culoare si produse albe/deschise la culoare, aspect cauzat de faptul ca pe produsele colorate/inchise la culoare este necesara aplicarea unui strat suplimentar de cerneala alba ca baza pentru print.