Respect pentru oameni și planetă

Când am creat Printoteca am pornit cu misiunea de a crește un proiect etic, prin care să oferim produse imprimate de calitate, realizate din materii prime sustenabile, care să fie purtate mult timp. Alegem să fim și să lucrăm cu furnizori transparenți și ne asigurăm că toți oamenii care sunt implicați în producția produselor noastre, de la lucrătorii de pe câmpul de bumbac până la colegii niștri de atelier, sunt tratați cu respect și lucrează în condiții sigure.

Ne propunem să convingem mai mulți oameni să cumpere mai puțin

Fie că vorbim despre serviciul nostru de print on demand și lipsa condiției unei comenzi minime sau sau de durata lungă de viață a produselor noastre, suntem constant preocupați să oferim oamenilor soluții de a cumpăra exact cât au nevoie. Alegem să vindem produse premium, cu o durată de viață lungă, la prețuri corecte și care ajung să aibă un cost per wear extrem de mic.

Suntem transparenți cu întreaga noastră activitate

Comunicăm transparent despre tehnologiile pe care le folosim, procesele de lucru, waste managementul din producție, sursele de aprovizionare și orice aspect ce ține de impactul nostru asupra mediului. Fiecare nou colaborator Printoteca vizitează atelierul și are acces la activitatea noastră de producție.

100% din portofoliul nostru de textile e format din materiale sustenabile precum bumbacul organic sau poliesterul din materiale reciclate

Alegem furnizori care sunt în acord cu valorile noastre și alături de care putem oferi clienților Printoteca un #printbun pe produse sustenabile de calitate. 

Suntem distribuitori oficiali Stanley/Stella, unul dintre cei mai importanți producători de bumbac organic din lume, ale cărui produse sunt certificate GOTS, FairWear, PETA și se supun standardului Global Recycled.

Cernelurile folosite în producție sunt ecologice, bazate pe apă și vin cu certificare OekoTex.


Printurile de artă sunt realizate pe hârtie premium, sustenabilă

Suntem parteneri Hahnemulhe și imprimăm fine art prints pe hârtia lor premium, sustenabilă, cu o durată de viață extinsă. Hahnemuhle este un brand recunoscut pentru procesele sale prietenoase cu mediul: întreaga producție este realizată cu energie verde, toate hârtiile sunt vegane, apa folosită în producția hârtiei nu conține substanțe nocive.


Folosim ambalaje din materiale reciclabile, reutilizabile sau biodegradabile

Am eliminat 99% plasticul din ambalajele Printoteca și folosim ambalaje din carton kraft, hârtie sau folie biodegradabila. Atunci când e posibil, reutilizăm ambalajele de la furnizorii noștri și vă încurajăm să faceți la fel cu ambalajele pe care le primiți de la noi.


Îmbunătățim continuu procesele din atelier pentru a minimiza impactul nostru asupra mediului

Sustenabilitatea este o misiune continuă. Deși suntem o afacere mică, credem că impactul nostru poate fi major dacă rămânem dedicați valorilor noastre. Alocăm o parte semnificativă din resursele noastre pentru a dezvolta noi soluții prin care să consumăm mai puțin, să risipim mai puțin și să oferim naturii și oamenilor care ne înconjoară cât mai mult înapoi.