Metode de decorare

La Printoteca folosim cele mai moderne metode de personalizare pentru produsele noastre. Suste­nabi­litatea este esențială pentru modul în care lucrăm, fie că vorbim despre DTG, DTF sau serigrafie.

DTG (Direct to garment).

Imprimarea direct in material este cea mai populara metoda de personalizare a textilelor. Principalul avantaj este că nu ești condiționat de o cantitate minimă, cernelurile sunt pe bază de apă, iar textura materialului este naturală. Materialul imprimat prin tehnica DTG respiră și nu se simte cauciucat.

Metoda de personalizare DTG nu are limită de culoare și poate fi aplicată materialelor de culoare închisă sau deschisă.

Dezavantajul acestei metode este că suprafața pe care este imprimată trebuie să fie perfect plană și din materiale naturale. Astfel încât anumite poziții mai speciale nu pot fi atinse sau sunt foarte greu de realizat.

DTF (Direct to foil)

DTF este o nouă metodă de personalizare care combină flexibilitatea personalizării cu DTG (cantitate, culori) cu aplicarea sa aproape oriunde pe materialul textil. Pentru cantitati mari, reducerile sunt mai generoase deoarece sunt imprimate pe o folie care se aplica ulterior pe material.

Textura este putin mai sintetica dar mult mai buna decat in cazul filmului clasic de transfer termic.

Sublimare

La Printoteca, sublimarea este folosită pe produse promoționale precum căni, huse de telefon etc.

Embroidery

Broderia automată se face pe aproape toate produsele noastre. Recomandăm în continuare broderia pe produse mai groase din bumbac sau pe produse din poliester reciclat. Timpul de livrare poate fi mai lung, sub rezerva digitizării graficelor într-un fișier de lucru special de broderie.

Serigrafie

Serigrafia este o metoda de personalizare care realizeaza un raport pret/calitate foarte bun. Se recomanda pentru cantitati de peste 50 de piese din acelasi model grafic. Termenul de livrare este mai mare decât în cazul altor metode de imprimare, fiind condiționat de pregătirea site-urilor de serigrafie și de realizarea întregului volum.