RESPECT PENTRU OAMENI ȘI PLANETĂ

De ce vrem să fim mai buni?

Suntem mândri să fim o companie sustenabilă și etică, care se angajează să folosească produse de calitate superioară din materii prime sustenabile și să susțină practicile comerciale responsabile.

Suntem certificați GOTS, ceea ce înseamnă că ne angajăm să respectăm standardele riguroase ale certificării, inclusiv utilizarea de materiale organice și reciclate, reducerea impactului asupra mediului în timpul procesului de producție și protejarea drepturilor lucrătorilor și a condițiilor lor de muncă. Ne străduim să fim o forță pozitivă în industria textilă și să oferim produse care sunt bune pentru clienții noștri și pentru planetă.

Când am creat Printoteca am pornit cu misiunea de a crește un proiect etic, prin care să oferim produse imprimate de calitate, realizate din materii prime sustenabile, care să fie purtate mult timp.

people-sustainability

Parcusul nostru către sustenabilitate

2016 arrow-right-circle-fill

Am introdus în domeniul nostru sistemul de lucru print-on-demand (la cerere) și am început colaborarea cu Stanley/Stella

2018 arrow-right-circle-fill

Am investit în echipamente de producție care au cernelurile prietenoase cu mediul și certificate OEKO-Tex

2019 arrow-right-circle-fill

Am renunțat la ambalajele din plastic sau care conțineau plastic si am trecut pe ambalaje de carton cerificate FSC

2020 arrow-right-circle-fill

Am început să aderăm la valorile exprimate de GoTS (Global Organic Textile Standard)

2023 arrow-right-circle-fill

Prima companie din domeniu și din regiune certificată GoTS.

2024 arrow-right-circle-fill

Ne propunem să producem și mai puține deșeuri prin îmbunătățirea sistemului de producție.

buy-less

Ne propunem să convingem mai mulți oameni să cumpere mai puțin

Fie că vorbim despre serviciul nostru de print on demand și lipsa condiției unei comenzi minime sau sau de durata lungă de viață a produselor noastre, suntem constant preocupați să oferim oamenilor soluții de a cumpăra exact cât au nevoie. Alegem să vindem produse premium, cu o durată de viață lungă, la prețuri corecte și care ajung să aibă un cost per wear extrem de mic.

cotton

100% din portofoliul nostru de textile e format din materiale sustenabile precum bumbacul organic sau poliesterul din materiale reciclate

Alegem furnizori care sunt în acord cu valorile noastre și alături de care putem oferi clienților Printoteca un #printbun pe produse sustenabile de calitate.
recy

Suntem transparenți cu întreaga noastră activitate

Comunicăm transparent despre tehnologiile pe care le folosim, procesele de lucru, waste managementul din producție, sursele de aprovizionare și orice aspect ce ține de impactul nostru asupra mediului. Fiecare nou colaborator Printoteca vizitează atelierul și are acces la activitatea noastră de producție.
StanleyStella_OfficialDealer-Logo_Dark_Plan de travail 1-2

Suntem official dealer Stanley/Stella

Suntem distribuitori oficiali Stanley/Stella, unul dintre cei mai importanți producători de bumbac organic din lume, ale cărui produse sunt certificate GOTS, FairWear, PETA și se supun standardului Global Recycled.

Printurile de artă sunt realizate pe hârtie premium, sustenabilă

Suntem parteneri Hahnemulhe și imprimăm fine art prints pe hârtia lor premium, sustenabilă, cu o durată de viață extinsă. Hahnemuhle este un brand recunoscut pentru procesele sale prietenoase cu mediul: întreaga producție este realizată cu energie verde, toate hârtiile sunt vegane, apa folosită în producția hârtiei nu conține substanțe nocive.
hahnemuhle-01-2

Folosim ambalaje din materiale reciclabile, reutilizabile sau biodegradabile

Am eliminat plasticul din ambalajele Printoteca și folosim ambalaje din carton kraft, hârtie sau folie biodegradabila. Atunci când e posibil, reutilizăm ambalajele de la furnizorii noștri și vă încurajăm să faceți la fel cu ambalajele pe care le primiți de la noi.

Îmbunătățim continuu procesele din atelier pentru a minimiza impactul nostru asupra mediului

Suste­nabi­litatea este o misiune continuă. Deși suntem o afacere mică, credem că impactul nostru poate fi major dacă rămânem dedicați valorilor noastre. Alocăm o parte semnificativă din resursele noastre pentru a dezvolta noi soluții prin care să consumăm mai puțin, să risipim mai puțin și să oferim naturii și oamenilor care ne înconjoară cât mai mult înapoi.